Novice & članki

Objava 21|25

Trgovski del Stožic še vedno gradbišče

03. avgust, 2012
Grep nima denarja za dokončanje
3. avgust 2012 ob 19:11
Ljubljana - MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Medtem ko je športni del stoženskega kompleksa v slabih dveh letih obiskal več kot milijon obiskovalcev, pa je trgovski del še vedno (prazno) gradbišče.

Večji del prihodnjega trgovskega centra obdajajo zaščitne ograje, betonski stebri ostajajo goli, delavcev pa na gradbišču ni, saj se družba Grep še vedno pogaja o izplačilu zadnjega obroka posojila 15 milijonov evrov, ki jih potrebuje za nadaljevanje del, je za TV Slovenija poročal novinar Gregor Drnovšek.

Direktor Grepa Uroš Ogrin je pred tedni kot težavo izpostavil spreminjanje zahtev bank, predvsem glede zagotavljanja zadostnega števila najemnikov lokalov v trgovskem centru.

Pred tremi tedni imel Ogrin še optimističen načrt, saj bi z novim vlagateljem, ki bi Grep dokapitaliziral za 15 milijonov evrov (to vsoto je skušal Grepu v Libiji pred revolucijo zagotoviti takratni premier Borut Pahor, zdaj pa jo išče z avstrijskim partnerjem Supernovo), 15 milijoni zadnjega obroka posojila in šestimi milijoni, ki bi jih morala nakazati Mestna občina Ljubljana, imeli 36 milijonov, s katerimi bi brez težav dokončali trgovski center.

Vendar pa kaže, da se načrt ne bo uresničil, na kar kaže tudi odgovor NLB-ja na vprašanje TV Slovenija o črpanju posojila. Iz NLB-ja so namreč sporočili, da se članice sindikata še vedno usklajujejo glede vzpostavitve pogojev za dokončanje trgovskega centra. "Pred dokončno odločitvijo bo izvedena celovita ekonomska, davčna, pravna, trženjska in gradbena presoja projekta, na podlagi katere se bodo banke odločile za način dokončanja in trženja projekta," je o odgovoru NLB-ja poročal Drnovšek.

A. K. K.