Projekt 5|18  

Predori in geotehnika

Crossrail

Podzemna železnicaLondon, AnglijaPeter JemecURS Infrastructure & Environment UK Limited

PDF

Nazaj na spisek projektov
22896_tbm_launch_event-crossrail_ready_to_dig-13_march_2012.jpg15210_c300-410_royal_oak_portal.jpgcrossrail_station_model-c1004.jpg

Crossrail (CRL) je nova železniška povezava vzhodnega in zahodnega dela Londona med Maidenhead v Royal Borough of Windstor na zahodu in Shenfield v predelu Brentwood na vzhodu. Osrednji odsek poteka pod centralnim Londonom, od portala Royal Oak v City of Westminster, zahodno od Paddington do portala Pudding Mill Lane zahodno od Stratforda v londonskem Borough of Newham. Ta centralni odsek bo imel vzdolž trase zgrajenih šest globokih postaj: Paddington, Bond Street, Tottenham Court Road, Farringdon, Liverpool Street and Whitechapel. Zunaj centralnega odseka sta predvideni dodatni dve globoki postaji pri Canary Wharf in Woolwich.

ELEA iC kot podizvajalec podjetja URS je odgovorna za glavne elemente pri vodenju revizije, nadzorovanju delovanja ekipe pri neodvisni reviziji projekta po metodi SCL in zagotavljanju, da projekt dosega zahteve naročnika glede ekonomske in optimizirane inženirske rešitve. Vodenje revizijskih del za elemente SCL predorskih podpornih ukrepov s posebnim poudarkom pri zagotavljanju, da projekt predvideva ustrezne izkopne metode, začasne, primarne in sekundarne podporne elemente in zagotavlja ustrezen nivo varnosti.

Dodatno smo odgovorni za izvedbo revizije predorskih del in analize SCL obloge po metodah in postopkih, ki jih določi vodja revizije. Za osnovo neodvisne revizije za SCL fazo CATIII to vključuje detajlne numerične analize in analiziranje obloge upostevajoč procese pri gradnji predorov po metodi SCL.