Projekt 22|26  

Geologija

Avtocestni pas Porto - Valenca, Portugalska

Geologija, geotehnika, izgradnja predorovPortugalska2005 - v tekuPrimerjalna študija in študija vpliva na okolje za tri alternative trase, geološko-geotehnični model, projekt zasnove predora, ocena tveganja, ocena stroškovRAVE – Portugalska družba za hitre železnice

PDF

Nazaj na spisek projektov
porto_valenca_internet_01.jpgporto_valenca_internet_02.jpgporto_valenca_internet_03.jpg

Portugalski sistem hitrih cest bo vključeval povezavo med mestoma Porto in Vigo (h=250 km/h). Portugalski odsek trase med Portom in Valenco se razteza na skupni dolžini okoli 90 km. Tri alternativne trase vključujejo 19 predorov s skupno dolžino 39 km in posamezno dolžino predora, ki se razteza od 500 m do 5.500 m. Za vse strukture predorov smo opravili študije vpliva na okolje in študije tras.

Pripravljalna dela so vključevala razvoj programa za raziskavo gradbišča, razpoznavanje gradbišča in izdelavo geološkega modela. Ugotovili smo verjetnost geotehničnih tveganj in ocenili vse geotehnične pogoje za vsako strukturo predora.

Za različne predore treh alternativnih tras smo opravili projektno zasnovo predorov. Ocene stroškov smo opravili glede na posebne geotehnične pogoje in verjetnost tveganja.