Novice & članki

Objava 3|25

Čez leto dni prihaja Supernova v Stožice

14. avgust, 2010

Čez leto dni prihaja Supernova. Bo kupcev res dovolj?

Ogrin: Največji najemniki že izbrani


14. avgust 2010 ob 19:44, Ljubljana 

Prihodnjo jesen naj bi se športnemu centru v Stožicah pridružilo še trgovsko središče. Ali ima Grep že sklenjenih 60 odstotkov najemnih pogodb, kar je pogoj za črpanje posojila, še ni jasno. V nakupovalnem središču Supernova bo na 70.000 kvadratnih metrih 140 lokalov, med katerimi bodo trgovine, center dobrega počutja, fitnes in kegljišče. Največji trgovec v Supernovi bo Mercator, ki bo na 7.000 kvadratnih metrih površine odprl hipermarket, večji od tistega v Šiški. Med najemniki naj bi bil tudi Merkur. Obiskovalcem bo na voljo 4.000 parkirnih mest. V nakupovalnem centru bo delo dobilo okoli 500 ljudi.
Višina najemnin še ni znana, znašale pa naj bi od 8 do 150 evrov za kvadratni meter. Direktor Grepa Uroš Ogrin je za TV Slovenija v prispevku Tadeje Anžlovar povedal, da so največji najemniki že izbrani, pri čemer so prav največji najemniki tisti, ki bodo plačevali najnižje najemnine.

Bodo ponudniki uspeli zadržati kupce?

Trgovsko središče bo večje od Cityparka, ki je zdaj pri nas največji. Kot meni profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti Maja Makovec Brenčič, je z vidika pestrosti ponudbe to, da bomo dobili še eno tovrstno središče, dobro, a kako bodo ponudniki pridobili, predvsem pa zadržali kupce, ki imajo na razpolago še druga središča, je odvisno od njihove iznajdljivosti.

Največji hrvaški trgovski center daleč pred City Parkom

Koliko takšnih središč Slovenija sploh lahko prenese, je težko reči, saj je zadnja raziskava o deležu trgovskih površin na prebivalca iz leta 2005. A če napravimo primerjavo s sosedi, se izkaže, da ima največje trgovsko središče na Hrvaškem kar 100.000 kvadratnih metrov nakupovalnih površin, kar je skoraj dvakrat toliko kot ljubljanski City Park.

E. S.

Vir: MMC RTV SLO

Povezave

Športni park Stožice - nakupovalni center

Športni park Stožice se nahaja na zemljišču velikosti 182.600 m2. Kompleks obsega…

Galerija